1. .stl fájl bank Létrehozzuk az első műszaki .stl fájl bankot

Gyorsan változó, összekapcsolt világunkban az információs és kommunikációs technológia a digitális társadalmak idegrendszere. Ez az elsődleges ösztönző az innovációk 80%-a és a jelenlegi termelékenység javulás 40%-a. A ma ismert világot totálisan elsöpri a negyedik ipari forradalom, amely létrehozza az ipari folyamatok teljes digitalizációját. De nem csupán a technológia térhódításáról van szó, hanem az üzleti folyamatok paradigmaváltásáról is. A világnak pont az ipar 4.0-ra van szüksége.

Ehhez a trendhez kapcsolódik vállalatunk, amikor létrehozza az első műszaki .stl fájl bankot, és induló készletének a prototípusait (fénykoncentrátorok, fémbútorok, környezetbarát oil drop stop olajleeresztők .stl fáj dokumentumait).

Az .stl fájl bankból közvetlenül olyan fogyasztási cikk - a jelen esetben szabadalommal védett fénykoncentrátorral rendelkező villamos energiát termelő tetőcserepek, ipari mintavédelemmel rendelkező fémbútorok, gyártási know-how-al védett környezetbarát olajleeresztők - .stl fájl dokumentációja vásárolható meg, melyekből 3D nyomtató segítségével, vagy cnc berendezésekkel - világ bármely pontján, bárki – kész terméket, vagy annak gyártó szerszámát tudja előállítani.

A rendszer azon kívül, hogy bárki házilag ki tudja nyomtatni például a napelemes tetőcserepeit, azt is lehetővé teszi, hogy az .stl fájlokat olyan kisüzemek is használhassák, amelyek az .stl fájlokból szerszámot (például egyedi napelemes tetőcserép műanyag extruder szerszámot) tudnak gyártani maguknak, s ezzel kielégíthetik a helyben jelentkező tömeges igényeket, megspórolva a szállítási költségeket.

A rendszerbe – minimális árért - bárki feltölthet „stl” fájlokat, és vásárolhat is onnan, ha megfizeti a jogdíjakat.

A rendszer online képzést biztosít a belépőknek. Erre szükség is van, hiszen a digitalizációval új munkakörök, új termékek, ellátási láncok, gyártási folyamatok születnek, s az informatikai tudás még értékesebb lesz.

2. Intelligens városok Intelligens retró stílusú lámpaoszlop kifejlesztése LED világítással

Vállalatunk a közvilágítás területén kíván innovatív megoldásokat kifejleszteni, mely során kifejlesztésre kerül egy intelligens lámpaoszlop LED világítással.

A lámpaoszlopok míves öntvény stílusa régmúltra visszatekintő, „öreg” várásrészek autentikus részét képezhetik azok felújítását, korszerűsítését követően.

Amennyiben a kísérleti fejlesztés megvalósul, akkor a projekt eredményeként létrejön egy olyan egyedi formatervvel rendelkező, retró stílusba öltöztetett kandeláber prototípusa, amelyben egy mini naperőművet kapcsolunk össze utcai világítással, és amelynek intelligens vezérlőrendszere időjárás- és forgalomérzékelőkből, napelemekből, energiatároló akkumulátorokból, LED-es lámpatestekből épül fel, valamint létrejön a gyártáshoz szükséges alumínium öntő-, és műanyag öntőszerszám, valamint gyártástechnológia, amely ezt követően a későbbi kandeláber család sorozatgyártását megalapozza.