1. .stl file banke Osnovat ćemo prvu tehničku .stl file banku

U ovom brzomijenjajućem, povezanom društvu informacijska i komunikacijska tehnologija čini živčani sustav digitalnog društva. To je prvenstveni poticaj za poboljšanje inovacija u 80%, te za poboljšanje produktivnosti za 40 %. Danas poznati svijet potpuno će pomesti četvrta industrijska revolucija koja će sa sobom donijeti potpunu digitalizaciju industrijskih procesa. Ali nije riječ samo o osvajanju prostora tehnologijom, već i o promjeni paradigme poslovnih procesa. Svijetu je potreban baš 4.0 industrije.

Tom trendu priključuje se i naša tvrtka, kada će ostvariti prvi tehnički „stl file banku“ i prototipove za start (stl file dokumenti koncentratora svjetla, metalnog namještaja, ekološkog prikupljanje ulja „oil drop stop“).

Iz „stl file banke“ moguća je kupnja dokumentacije potrošačkog artikla (u ovom slučaju patentiranog krovnog crijepa s koncentratorima svjetla za proizvodnju električne energije, industrijskog metalnog namještaja sa zaštićenim uzorcima, ekoloških sakupljača ulja - zaštićeni know-howom za proizvodnju), od kojih uz pomoć 3D pisača ili cnc uređaja – bilo gdje u svijetu, bilo tko može proizvesti gotovi proizvod ili alat za proizvodnju.

Osim toga što svatko u kućnoj radinosti može ispisati crijep sa solarnim ćelijama, sustav omogućava i to da „stl fileove“ koriste i mala poduzeća koja će si od njih proizvesti alate (na primjer jedinstvenu plastičnu ekstruder alatku za specijalni krovni crijep sa solarnim ćelijama) uz pomoć kojih će moći zadovoljiti i masovne zahtjeve u mjestu uštedjevši time prijevozne troškove.

U sustav će – za minimalnu naknadu – svatko moći učitati „stl“ fileove i kupovati iz nje ako plati naknadu za prava.

Sustav će pristupnicima osigurati online osposobljavanje. To je i potrebno jer se s digitalizacijom rađa novi djelokrug rada, novi proizvodi, opskrbni lanci, proizvođački procesi i informatizacijsko će znanje biti sve vrjednije.

2. Inteligentni gradovi Razvoj inteligentnog rasvjetnog stupa u retro stilu sa LED osvjetljenjem

Na području javne rasvjete naša tvrtka također namjerava razviti inovativna rješenja, inteligentni rasvjetni stup s LED osvjetljenjem.

Upakirano u stari antički lijevani dizajn podsjećat će na prošlost, za obnavljanje „starih“ dijelova grada.

Ukoliko se istraživački razvoj ostvari, kao rezultat projekta dobit će se prototip kandelabera jedinstvenog oblika obučenog u retro stil kojim će se ulična rasvjeta spojiti s mini sunčevom elektranom čiji će se inteligentni upravljački sustav sastojati od detektora vremena, prometa, sunčevih elemenata, akumulatora za pohranu energije, LED rasvjetnih tijela te će se proizvesti alat za proizvodnju od aluminija i plastike, i tehnologija za proizvodnju, što će biti osnova za serijsku proizvodnju kasnije grupe kandelabera u tvrtki.